Rólunk

Célkitűzés

A Baross Gábor Informatikai Szakkollégium (továbbiakban BISZ) A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Karának kari kollégiumában működik. A BISZ célja, hogy a kollégium lakóit illetve a kar hallgatóit a legmagasabb színvonalon szolgalja ki. Folyamatos fejlesztésekkel igyekszünk a legkorszerübb informatikai infrastruktúrát fenntartani és szolgátatásainkat folyamatosan fejleszteni. A közeljövőben a korszerű számítógéptermünkben elsősorban informatikai oktatás beindítását tervezzük.

 

Működés

A BISZ feladata elősorban az infrastruktúra fenntartása, a számítógépterem üzemeltetése, az ott található számítógépek illetve szerverek karbantartása. A feladatok koordinálásáért a BISZ mindenkori vezetője felelős. A keze alá tartoznak az operátorok (szint felelősök, gépterem felelős, hosting és e-mail felelős).

A külvilág felé jenleg egy 1Gbit/s sebességű optikai kapcsolattal rendezünk. Ezt a kapcsolatot egy nagy teljesítményű cisco eszköz kezeli. A kollégium területén a hálózat topológiája fa struktúrájú. Igyekszünk lépést tartani a technológia fejlődéssel, így az emeleteken lévő rendezőkben már többnyire Gigabit Ethernet nyújtására alkalmas eszközök vannak. Ennek következtében az egész kollégium területén tudjuk ezt a sebességet nyújtani.

Számítógéptermünk jelenleg 6 darab hallgatók által használható számítógéppel rendelkezik. Ez a szám igény szerint bármikor 10-re emelhető. A konfigurációk minimum Pentium4-es szinű gépek.

 

Jelentkezés

Ha érdekel a számítástechnika és szeretnél új dolgokkal megismerkedni jelentkezz operátornak!Nem kell mást tenned csak írj egy e-mailt a jelentkezes@bgk.bme.hu címre!